01 Líma


Amit érdemes lenne még megnézni...
de már csak a szívével látja az ember...

 

ÉSZAK-PERU

Táltosok barlangja
(Eqador-Peru határán)

Piramisok völgye
(ősi tárgyak és emlékek)
Sechin
Caral/Karal
Chan-Chan (agyagváros)

ANDOK

Chavin de Huantar
preinka templomkomplexum


KÖZÉP-PERU

Ica a vésett kövek őrzője

DÉL-PERU, BOLÍVIA

- Tiwanaku
víz alatt és föld felett
(Bolívia-Peru határán)
- Cusco
Qoricancha aranyoltár

 

Álmok megfigyelése

Sokszor töprengünk, mit miért álmodtunk. A megfejtés mindenkinek a saját szimbólumrendszerében rejlik.

Hogy mit értek ez alatt?

Nem érdemes az álmoskönyveket bújni, a neten böngészni, hiszen annyi félék vagyunk megannyi problémával, hogy lehetetlen lenne mindenki egyéni érzékenységét figyelembe vevő rendszert összeállítani. Vannak általánosan felállított szimbólum rendszerek, amik gyakran utalnak félelmeinkre, vágyainkra, de csak akkor lesz igazán a "TE" álmod megfejtése "RÁD" igaz, ha az a saját rendszered.

Ezért azt javaslom VEZESS ÁLOMNAPLÓT! 
 

Az Álomnapló lényege, hogy azok a dolgok amik napközben megérintettek, bele kerüljenek. Célszerű abba a füzetbe írnod, amibe a napi teendőket is vezeted. Így tudod ugyanis összevetni álmaiddal.

Egy álom hatóideje +7 nap. Ha ez alatt az idő alatt gondosan írtad élményeidet, választ kapsz az álmod üzenetére.
Kis gyakorlással a mindennapok részévé válik ez a módszer és nagy segítséget nyújt érzelmeid feldolgozásában.
 

Persze nem mindenki álmodik. Ez nem baj. Tulajdonképpen álmodsz, "csak" nem emlékszel rá. Ha azonban szeretnéd megérteni önmagad, törekedhetsz rá, hogy emlékezz.

Fontos, hogy az álmainkat lejegyezzük egy naplóba. Lefekvés előtt kérjük meg a tudatunkat, és/vagy a „felettes énünket”, hogy a fontos álmokból ébredjünk fel, hogy le tudjuk írni azokat, (a diktafonba mondás is jó!) illetve ébredés után is őrizhessük meg az álmaink emlékezetét.

A hét éjjelein leírt üzenetek irányadó jellegűek, érdemes őket összevetni az álmainkkal, s lassan, lépésről – lépésre megfejteni azokat.  Minél mélyebbre hatolunk az álmaink szövetébe, annál közelebb kerülünk a magasabb világokhoz, az Isten megértéséhez, s annál varázslatosabb lesz számunkra az a belső szertartás, amit imának nevezünk, s idővel beavatássá nemesedik.

Erről elalvás előtt gondoskodhatsz azzal, hogy mielőtt álomra hajtanád a fejed, erősen arra gondolsz:

"Szeretnék emlékezni az álmaimra, hogy ha felébredek segítségemre legyenek a hétköznapokban."

Remélem egy olyan úton sikerül ezzel elindulnod, amivel kellemesebbé, kiegyensúlyozottabbá válnak a mindennepok.

 

Álmok helyett...

Azok akik szeretnék saját kezükbe venni életük irányítását, sokat tehetnek magukért MEDITÁCIÓVAL.
Ne gondolja senki, hogy ez ördöngős dolog. Az elkövetkező napok pedig felettébb alkalmasak a ráhangolódásra.
 

Az apró hétköznapi választásokkal, döntésekkel irányítjuk az életünk folyamát. Sokszor bele sem gondolunk, hogy egy jelentéktelennek tűnő döntés mennyire megváltoztathatja az életünket. A döntéseink túlnyomó része ösztönös. „Véletlenül” éppen betérünk egy könyvesboltba, ahol „véletlenül” megpillantunk egy könyvet, ami aztán gyökeresen megváltoztatja a gondolkodásunkat. „Véletlenül” összefutunk egy régi ismerőssel, aki pont olyan dolgokat keres, amelyekkel mi bőségesen rendelkezünk, így létrejön egy gyümölcsöző együttműködés.


Véletlen, vagy mögöttes irányítás áll a dolgok hátterében?
Az ösztönös döntéseink mögé pillanthatunk?


Az ösztönös döntéseink ott születnek, amerre a meditációs úton haladunk.  Időnként érdemes a hétköznapi cselekvésekben megállni. Megállni, és egy kicsit befelé figyelni.
Egy kicsit belül jelen lenni. Csak pár percre, vagy másodpercre. Ez már meditáció.

Ezekben a pillanatokban nyitjuk ki a kaput sorsunk megértésének, megérzésének az irányába. Ezek a pillanatok nyitják ki az ösztönös döntéseket, s ezekben a pillanatokban kerülünk egyre közelebb a döntéseink összefüggéseinek a megértéséhez.

 

Az álmok megfejtéséhez nagyon nagy segítséget nyújtanak a bolygók.
Az álmokban érkező üzenetek, szimbólumok értelmezése a fontos, hiszen gyakorta ekkor érkezik meg a válasz az imában megszólított fensőbb lénytől, illetve ekkor kapjuk meg a szükséges tanításokat a Felettes Énünktől.

 

Még egy gondolat az álomfejtéshez, ami az imától függetlenül is fontos lehet. Az álmaink szimbolikája teljesen egyéni. A spirituális tudatosodás útján járó ember számára ezért fontos a belső, egyéni, erre az inkarnációra vonatkozó szimbólumrendszerének a megértése. Ehhez azonban figyelni kell a hétköznapi eseményeinket is! Érdemes a hétköznapi történéseinkről, élményeinkről is naplót vezetni. Szerintem az a legoptimálisabb, ha az álomnaplónk, és a „nappali naplónk” ugyanaz. Ez utóbbiba azokat az eseményeket írjuk le, amelyek valamiért megszólítanak, megérintenek minket.

Azokat az eseményeket azonban, amelyek számunkra nem érdekesek, (pl. egy szokásos bevásárlás) ne írjuk le.
Az álmainkra sokszor visszarezonálnak a hétköznapi eseményeink, de gyakorta az álmaink rezonálnak a hétköznapi eseményeinkre. Ezért fontos tudni!

Egy álom hatóköre +/- 7 nap!