01 Líma


Amit érdemes lenne még megnézni...
de már csak a szívével látja az ember...

 

ÉSZAK-PERU

Táltosok barlangja
(Eqador-Peru határán)

Piramisok völgye
(ősi tárgyak és emlékek)
Sechin
Caral/Karal
Chan-Chan (agyagváros)

ANDOK

Chavin de Huantar
preinka templomkomplexum


KÖZÉP-PERU

Ica a vésett kövek őrzője

DÉL-PERU, BOLÍVIA

- Tiwanaku
víz alatt és föld felett
(Bolívia-Peru határán)
- Cusco
Qoricancha aranyoltár

 

Bolygók

Az asztrozófia olyan tudomány, amely nem csak a bolygók helyzetét, hanem az őket körülvevő csillagképeket is figyelembe veszi az értékelésnél.

  • Mire tanít most a bölcsesség planétája, a Jupiter?


A Jupiter a tudást, szimbolizálja. Érdemes visszatekintenünk az életünk elmúlt tizenkét évére, ahogyan képletesen a Jupiter is most visszatekint, hiszen most „visszafelé” megy az égen.  Amint leülünk, s elmélyülten visszatekintünk, észrevesszük az eddig megtett utunkban a rendezni valók jeleit. Meglátjuk az elvesztésre ítélt dolgainkat, a hiábavaló erőfeszítéseinket, melyeket illúziókért tettünk, de észrevesszük a valódi fényeket, az örök létezés diszkrét jeleit is.

Mind a két minőség most fontos.
E két minőség együtt ébreszti fel bennünk a felismerést, és a tudást. Idézzük fel az elmúlt tizenkét esztendő történéseit. Érdemes időrendi sorrendben leírni az eseményeinket. Teremtsük meg annak a lehetőségét, hogy ha csak egy kicsit is,de egyedül lehessünk, mert így tudunk igazán visszatekinteni.

-    Mi történt velünk az egzisztenciális életünkben?
-    Mi történt a családunkban?
-    Mi történt a lelkünkben?
-    Miket kaptunk az élettől?
-    Miket veszítettünk el?
-    Mit tanultunk a sorsunkból?
-    A hitünkből, a filozófiánkból, mely elveket tudom a gyakorlatban is működtetni, s melyeket nem? És azokat miért nem?


Ez a kis „meditáció” eltarthat pár napig. Mire a végére érünk kikristályosodik az, hogy merre, s hogyan tovább. A Jupiter rendszerünk bölcs tanítója. Érdemes most is odafigyelni rá. Ha ezen a héten esténként, irányába fordulunk, akkor tudjuk legjobban felvenni a kapcsolatot például meditációban a Jupiterrel, illetve ekkor tudunk a legjobban ráhangolódni. Csodás felismeréseket kívánok!

Az álmok megfejtéséhez nagyon nagy segítséget nyújtanak a bolygók.
Az álmokban érkező üzenetek, szimbólumok értelmezése a fontos, hiszen gyakorta ekkor érkezik meg a válasz az imában megszólított fensőbb lénytől, illetve ekkor kapjuk meg a szükséges tanításokat a Felettes Énünktől.
 

Fontos, hogy az álmainkat lejegyezzük egy naplóba. Lefekvés előtt kérjük meg a tudatunkat, és/vagy a „felettes énünket”, hogy a fontos álmokból ébredjünk fel, hogy le tudjuk írni azokat, (a diktafonba mondás is jó!) illetve ébredés után is őrizhessük meg az álmaink emlékezetét.

Az előttünk álló hét éjjeleire leírt üzenetek irányadó jellegűek, érdemes őket összevetni az álmainkkal, s lassan, lépésről – lépésre megfejteni azokat. Tehát semmiképp se tekintsük a fent leírtakat álmoskönyvnek! Minél mélyebbre hatolunk az álmaink szövetébe, annál közelebb kerülünk a magasabb világokhoz, az Isten megértéséhez, s annál varázslatosabb lesz számunkra az a belső szertartás, amit imának nevezünk, s idővel beavatássá nemesedik.

Még egy gondolat az álomfejtéshez, ami az imától függetlenül is fontos lehet. Az álmaink szimbolikája teljesen egyéni. A spirituális tudatosodás útján járó ember számára ezért fontos a belső, egyéni, erre az inkarnációra vonatkozó szimbólumrendszerének a megértése. Ehhez azonban figyelni kell a hétköznapi eseményeinket is! Érdemes a hétköznapi történéseinkről, élményeinkről is naplót vezetni. Szerintem az a legoptimálisabb, ha az álomnaplónk, és a „nappali naplónk” ugyanaz. Ez utóbbiba azokat az eseményeket írjuk le, amelyek valamiért megszólítanak, megérintenek minket.

Azokat az eseményeket azonban, amelyek számunkra nem érdekesek, (pl. egy szokásos bevásárlás) ne írjuk le.
Az álmainkra sokszor visszarezonálnak a hétköznapi eseményeink, de gyakorta az álmaink rezonálnak a hétköznapi eseményeinkre. Ezért fontos tudni!

Egy álom hatóköre +/- 7 nap!