01 Líma


Amit érdemes lenne még megnézni...
de már csak a szívével látja az ember...

 

ÉSZAK-PERU

Táltosok barlangja
(Eqador-Peru határán)

Piramisok völgye
(ősi tárgyak és emlékek)
Sechin
Caral/Karal
Chan-Chan (agyagváros)

ANDOK

Chavin de Huantar
preinka templomkomplexum


KÖZÉP-PERU

Ica a vésett kövek őrzője

DÉL-PERU, BOLÍVIA

- Tiwanaku
víz alatt és föld felett
(Bolívia-Peru határán)
- Cusco
Qoricancha aranyoltár

 

A csillagok világa és földi összefüggések

  • Csillagtan:

Az idő, amit órával mérünk a természettől elvonatkoztatott haladási sebesség mutatója. A szkíták, a sumérok és sok ősi nép, köztük az inka nép is a csillagok állását tanulmányozta és azok mozgásához és rendjéhez igazította életét. Fel tudott készülni a várható történésekre, áradásokra, természeti katasztrófákra. A vetést és az aratást magas fokon igazíthatták a megfelelő időpontokhoz. Ez a csodálatos létező rend irányította figyelmemet a csillagok és bolygók tanulmányozása felé.

 

Ez az ábra a Dél Keresztjének évi haladását ábrázolja.
 

A Dél keresztje csillagkép Magyarországról még nem látható. Kicsit délebbre utazva azonban ne hagyd ki a látványt!
Déli irányba fordulva, ezekben a poziciókban találjuk az égen. Figyeld a dátumokat. Remélem sikerül az égen felfedezned utazásod során.
 

Egy kis időutazás:

A Nap kelőpontja a Földünkről nézve 2000 év alatt 28°-al került hátrébb az égbolton mivel  72 év alatt 1°-ot hátrál ez a pont. Ezt a kelőpontot nevezzük tavaszpontnak. A tavaszpont március 21-én 2000 évvel ezelőtt a halak csillagkép felfelé úszó halának első csillagánál volt. Most a Nap már a második (visszaúszó) halacskán ébred és közelít a vízöntő csillagkép felé. A Nap egy teljes kört 25.920 év alatt tesz meg. Ugye senkit nem lep meg, hogy a maja naptár is ezt a periodikusságot vette alapul?

Minden körforgáson alapszik.  A csillagkoszorúk és bolygók a Földről nézve vándorolni látszanak. Persze tudjuk, hogy a Föld forog velünk, de látvány szempontjából a csillagkoszorú mozog, méghozzá oly pontosan és kiszámíthatóan hogy rendszereket lehet rá alapozni. Az asztrológia és a Jiking évezredek óta fennálló tudománya ezzel foglalkozik. Segítséget nyújt az embernek az eligazodásban. Néhány alapelvet itt összefoglalok, de bővebb következtetésekbe nem bonyolódnék bele honlapomon.
Akit érdekel ez a tudomány, szívesen felveszem vele személyesen a kapcsolatot.